Gemma Parellada i l’Àfrica

Disponible en castellano

Text: Irene Torrecilla.

La Gemma Parellada va arribar a la Facultat, després d’unes setmanes endinsada en el món Madiba. La periodista va cobrir tots els actes a Sud-àfrica després de la mort de l’expresident Nelson Mandela.

Gemma Parellada rep el Premi Memorial Joan Gomis

És el segon cop en pocs mesos que visita la Facultat, ja que el novembre de 2013 va recollir el premi Joan Gomis pel seu reportatge sobre el conflicte del Congo: La guerra sin fín, publicat al diari El País.

Aquesta vegada, però, visitava la Facultat per respondre algunes preguntes sobre la seva experiència i, en definitiva, explicar que el periodisme no és millor per fer-se fora del país.

 

Jo sempre dic que el periodisme local és igual o més important i que, de fet, la manera de fer és exactament la mateixa si tu cobreixes una realitat que està al costat de casa teva o si està a 25.000 kilòmetres.

Pels alumnes interessats en el periodisme internacional, la periodista aconsella que no es tingués tant la voluntat de marxar fora “si no ha de treballar bé i no ha de fer una bona feina”. Parellada ho té molt clar:

L’obsessió ha de ser més per trobar bones històries que no per trobar-les lluny.

Parellada també va parlar del futur del periodisme: “És responsabilitat del diari, que no valora les persones sobre el terreny, i responsabilitat nostra, perquè si no ens valorem nosaltres, qui ens ha de valorar?”. Si vols saber més de la seva experiència i opinions, no et perdir l’entrevista que li vam fer.

Ara, Gemma és a la República Centreafricana, explicant el seu violent conflicte, des de Bangui.