«La primera gota de la última tormenta»

TRAILER “La primera gota de la última tormenta” from La Primera Gota on Vimeo.

Nacho Codinach, Diego Ensesa, Sandra Budí i Esther Ibarz, tots ex-estudiants del Grau en Cinema i Televisió (curs 2012-2013), han vist com el seu projecte de Treball de Final de Grau es convertia en realitat, i el van presentar davant els companys de quart.

«La primera gota de la última tormenta» ha estat seleccionat per a ser exhibit a la plataforma de pagament In-Edit TV. El documental fa un seguiment de dos anys al grup barceloní Ruidoblanco. Aquest grup, creat en 2005, va publicar el seu primer àlbum l’any 2012 de la mà de la productora musical Warner Music, que els va portar a fer una gira per tot Espanya.

El documental fa una reflexió del procés que s’obre pel grup després d’aquests mesos de gran activitat. Com continuar? Quin camí seguir? Es plantegen com finançar els següents treballs i fins i tot es fan ressò d’un moment de crisi en què un dels components del grup rep una oferta professional, i això posa en perill la continuïtat del grup.

Salva Codinach i Chano Sánchez-Gómez, dos dels components de Ruidoblanco, i per tant protagonistes del documental, van acompanyar els ex-estudiants durant la seva presentació a la Facultat

En Nacho i en Diego van explicar als alumnes que aquest curs s’enfronten al seu projecte de final de grau, com ho van fer ells en el seu moment: com produir, amb mitjans propis, aquest treball i els camins que ara segueixen per a promocionar-lo i exhibir-lo.