Diego Amela

Disponible en castellano

Diego Amela

Text: Irene Torrecilla

El 15 de gener Time Out va publicar el número 300 i, per celebrar-ho, la revista va ser íntegrament escrita per lectors i lectores. Una d’aquestes persones va ser Diego Amela, ex-alumne del màster de Ficció en Cine i Televisió (2009), que va decidir embarcar-se en l’aventura de #LittleSecretFilm amb Esto no es humor, un fals documental rodat en 24 hores que explica la davallada de l’humorista Loulogio.

El jove director assegura:

Teníem tres unitats, amb tres equips diferents i durant aquestes 24 hores ens vam repartir per poder gravar tot el que ens feia falta per fer la pel·lícula.

Amela, que va dirigir el film sense un guió previ, va comptar amb la col·laboració dels alumni Tomàs Fuentes (Comunicació Audiovisual, 6a promoció), Xavier Peralta (Comunicació Audiovisual, 10a promoció) i Anaïs Llácer (Màster de Ficció en Cine i Televisió, 2009).

Diego Amela a Time Out Diego Amela a Time Out

“Un #LittleSecretFilm és una pel·lícula que es fa sota un reglament o decàleg que el podem trobar a la pàgina web del moviment”, explica Diego Amela sobre les bases del projecte. Segons el director, acollint-se al manifest “no són necessaris uns grans nivells de producció ni estar dins el sistema mercantil per fer pel·lícules. Agafa una càmera i comença a rodar”.

El projecte ha estat recolzat per altres persones relacionades amb el món de l’humor com Álvaro Carmona, Ana Morgade o els Venga Monjas.

Aviat podreu trobar l’entrevista a Diego Amela en vídeo al bloc, però, de moment, podeu veure de manera gratuïta Esto no es humor a la xarxa, tal com indica el manifest de #LittleSecretFilm.