Crònica 080 BCN Fashion

Disponible en castellano


MAKING OFF 080 TV CHANNEL Febrer 2015 por 080barcelonafashion

Un grup d’alumnes de Blanquerna han participat en el canal oficial del 080 en la 15a edició del 080 al Museu Marítim de Barcelona.

Per Patricia Schilt Morales

Són quatre dies, unes noranta hores i més de trenta desfilades. I moltes, moltes entrevistes fetes. Ens trobem en la quinzena edició de la 080 Barcelona Fashion, on un grup d’estudiants de Blanquerna, tant de periodisme com d’audiovisuals, formem part del canal oficial del 080 TV Channel.

Per a molts era la primera vegada que fèiem aquestes pràctiques; per tant, teníem moltes ganes de començar. Unes pràctiques curtes però molt intenses, on hem pogut veure, dia rere dia, el que realment és la feina de periodista: un no parar de fer entrevistes, tant a dissenyadors com a models, com a persones vip (com els dèiem nosaltres). Es tracta d’una gran oportunitat, ja que realment és on més s’aprèn.

Però, que és el que fèiem? Doncs bé, durant aquests dies intensos hem pogut entrevistar, a la passarel·la catalana, dissenyadors de molt prestigi, hem pogut conèixer nous talents del disseny emergents, i, a més, tornar-nos a trobar amb les marques del sector tèxtil català. Així, doncs, al canal oficial del 080, allò que fèiem era cobrir totes les desfilades, fer entrevistes als dissenyadors, gravar tota la seva nova col·lecció, entrevistar personalitats polítiques, personatges famosos, etc.

Es tractava de la feina de qualsevol canal de televisió que durant tot el dia emetia en streaming (difusió contínua) a la pàgina web oficial del 080. Per això, havíem de tenir sempre material perquè el canal no deixés de funcionar mai. No paràvem d’anar d’aquí cap allà a la cerca dels vip, una feina estressant però molt gratificant. Fins i tot, una vegada, en el moment de trobar Dani Alves, amb tots els nervis, ens vam quedar en blanc. Coses que passen en aquest món.

I, finalment, no podem acabar sense fer un anàlisi de les noves tendències que ens esperen la nova temporada. Sens dubte, el que més ha sovintejat per a la temporada tardor-hivern 2015/16 és una clara masculinització de l’armari de la dona, i, a la contra, hi ha la pèrdua de masculinitat de l’home.